Frågor

Hur många rymmer lokalen?

Kronsalen är brandgodkänt för 149 personer. 149 går bra i stående mingel, ska man sitta och äta middag rekommenderas max 80 personer.

Hur länge får festen hålla på?

Festen får hålla på till kl 02.00 på morgonen natten till lördag och söndag. Söndags- och vardagskvällar kan man hålla på till kl. 24.00.

Vem får hyra?

Kronsalen kan alla som är över 30 år hyra. 30-årsgränsen gäller dock inte vid bröllop.Skall du ha studentmottagning med släkten kan en förälder stå på kontraktet och men måste då även närvara vid festen.

Kan man ta med sig egen mat och dryck?

Ja, det kan man och det går också bra att beställa.

När hämtar jag nycklarna?

Ungefär en vecka innan festen ringer du och bokar en tid för nyckelutlämning. Den sker vanligtvis dagen innan eller på festdagen vid 14 tiden och tar ca 30 minuter i anspråk. Då går vi igenom diskmaskin, nödutgångar, larm och annat du behöver veta.

Vad kostar det att hyra Kronsalen?

Följande prislista gäller från och med 1 januari 2017

Måndag 18:00 – torsdag 24:006 000:-
Fredag 17:00 -lördag 12:006 500:-
Lördag 14:00-Söndag 12:008 950:-
Fredag 17:00-Söndag 12:0011 950:-
Söndag 14:00- söndag 24:006 000:-

Deposition

Depositionen är 3000 kr och återfås efter genomfört event om inget har gått sönder.

När är det ledigt?

För att höra om just ditt datum är ledigt se i kalendern,  031-3132181,  eller fyll i formuläret.

Ingår möbler?

Ja, 120 stolar och 13 raka bord och 10 runda bord att duka upp med finns. Borden är fällbara bord i plast. Det krävs att man har dukar om man vill att det ska se trevligt ut. Stolarna är i svart lack och tyg. Det finns överdra till stolarna om man vill höra det.  Det finns även olika typer av extrabord och ståbord att använda till exempel till buffé-, present- eller mingelbord.

Vilken utrustning ingår?

All utrustning som finns i Kronsalen ingår i hyran. Utrustningslistan ser du här.
Om du lagar maten själv och behöver exempelvis uppläggningsfat så tar du med det själv.

Finns det kyl och frys?

Ja, det finns en två kylar i köket. Det finns också tre kylar och en frys i baren.

Finns det musikanläggning?

Ja vi har musikanläggning och mickar för tal. Till anläggningen går det att koppla in iPad eller dator för att spela tex spotify. Anläggningen ingår i priset.

Finns det projektor?

Ja vi har en projektor duk och HD projektor som ger en 150 tum skärm. Man kopplar in sig med HDMI kabel eller så får man använda en konverterare.

Finns det parkering i närheten av lokalen?

Det finns parkering vid NK parkeringen. Öppettiderna är Mån. – Sön 06:00 – 00:00.  Om man behöver bilen nattetid bör man vara uppmärksamma att parkeringen stänger 00:00 och öppnar igen 06:00.

Hur hittar man Kronsalen?

Kronsalen är belägen på Östra Larmgatan 16, 41107 Göteborg. Det är vid Condeco som är belägen vid kompassen.

Hur är det med ljudnivån i lokalen och utanför?

Kronsalen ligger vid Kungsportsplatsen, därför får man tänka på att inte väsnas onödigt mycket.  När man går ut för att luft får man tänka på ljudnivån så att man inte stör grannar.

Men om man vill röka eller ta lite luft?

Rekommendera de som röker eller “vill ta lite luft” att promenera en sväng på Kungsportsplatsen. Tänk på att det är viktigt att hålla ljudnivån nere när du är ute, för att inte störa! Fimpar får inte heller slängas framför trapphuset.

När kan vi börja duka?

Ni kan börja duka så fort ni har tillgång till lokalen, vardagar är det vanligtvis 18.00 på dagen. På helger är det normalt klockan 14:00.

När skall lokalen lämnas?

I ditt avtal har vi överenskommit om till när du hyrt. Du lämnar lokalen 12.00 det sista dygnet du hyr. Nycklarna lämnas tillbaka vid överenskommen tid och plats.

Kan jag boka städning?

Ja det går att boka städning via oss

Nedskräpning utanför och i trapphus?

Det är strängt förbjudet att skräpa ner utanför lokalen och i trapphuset. Om det är stökigt efter festen utgår vitesbelopp.

Om man vill lasta av musikanläggning, mat och annat – hur gör man?

Man kan lasta av all utrustning och mat genom att ta in det via Kungsportsplatsen! Du låna tillstånd från oss för av- och pålastning.