Mitt i centralaste Göteborg har du en festvåning för för 40-80 personer i rundabordsittning, eller upp till 149 personer i ståbordsmingel.

“Vi var jättenöjda med arrangemanget. Allting funkade bra och lokalen kändes helt rätt. Stort tack!”
Christina Aspestedt, Kontorschef ALMI Göteborg

Festlokalen är unik med sin centrala lokalisering och fantastiska utskikt över kungsportplatsen och Harry Hjörnes torg. Du har 5 minuters gångväg till Brunnsparken och 5 minuter till tågstationen. Du kan välja mellan att gå av på hållplatserna Kungsportsplatsen, Brunnsparken och Drottningtorget. Vill du se hur du tar dig lättast med lokaltrafiken se västtrafiks hemsida

I Kronsalen är stämningsfull festvåning som är unik med sin central lokalisering som passar för en massa olika event oavsett om det är bröllopsfest, konferens eller födelsedagsfest. Huset är är byggt 1875 enligt nyrenässansens stil med  vackra detaljer som skapar en härlig atmosfär.

göteborg city konferens - konferenslokal festlokal festvåning bröllopslokal
Kronsalen festvåning – konferenslokal festlokal festvåning bröllopslokal

“Vi är oerhört nöjda med lokalen och vår kontaktperson och kommer gärna åter för nästkommande personalaktivitet/konferens. Mvh Jollyroom AB”

Terese Fernbring, HR-ansvarig

Festlokalen är drygt 150 kvadratmeter och godkänd för 149 gäster.

kronsalen - festvåning festlokal bröllopslokal centralt i göteborg centrum

När du hyr Kronsalen har du stor valfrihet. Du kan ta med egen mat och dryck eller beställa genom oss. Du kan också få hjälp med servering eller städning via oss.

Här finns tillgång till det mesta i utrustningsväg; allt från bord och stolar till ljusstakar, porslin, projektor och högtalarsystem med mickar där du kan koppla in din egen iPad eller dator.

Denna information och mycket mer hittar du här, under vanliga frågor.

Funderar du på potentiella datum för din tillställning? Välkommen att kontakta oss om du vill ha mer information om vår vackra festlokal eller om du vill komma på en visning!

kronsalen - festvåning festlokal bröllopslokal centralt i göteborg centrum

 

Historien om Abrahamssonska affärmanspalatset

August Abrahamsson  (då ägare av Nääs Slott) köpte in tomten vid fd Manegen på Östra Larmgatan 16 år 1875 och huset blev inflyttningsklart 1878. Byggnaden uppfördes som ett modernt kontors- och lagerhus och den välkända Göteborgsarkitekten Adrian Crispin Peter- son stod för ritningarna. Bottenvåningen inrymde huvudsakligen butiker medan resterande delar av huset nyttjades för kontor och lager. I bottenvåningen fanns också en portvaktslägenhet.

Huset fick ett palatsliknande utseende med en oerhört påkostad ornamentik för ett kontors- och lagerhus med dekorerade fasader i nyrenässansstil. Mittpartiet markerades särskilt genom huvudentrén mot Östra Larmgatan och en tempelgavel på taket med företagets emblem blev husets signum. Huvudtrapphuset fick en ståndsaktig karaktär med kalkstenstrappa med utsirade gjutjärnsräcken, mönstrade sk Victoriaplattor och prolerade spegeldörrar med dekorativa omfattningar.

Huset har fortfarande en mycket väl- bevarad exteriör och huvudtrapphuset har återfått en traditionell färgsättning.

Idag drivs kronsalen av Göteborg City Konferens.

Kontakt

tel: 031-3132181
e-post: info@kronsalen.se